Piesa Savianei Stanescu, despre dictatorii romani, se bucura de succes in SUA.

Spectacolul "Sa epilam spre Vest" / "Waxing West" de Saviana Stanescu, care se joaca pana maine la teatrul newyorkez La Mama E.T.C., este "o incercare de exorcizare a raului", in care apar personajele-fantoma ale sotilor Ceausescu. "The New York Times" a scris laudativ despre spectacol in aceasta saptamana.

Nascuta la Bucuresti, Saviana Stanescu este asistent la Universitatea din New York si dramaturg in rezidenta al East Coast Artists. Autoarea a facilitat multe schimburi teatrale intre SUA si Romania. "Waxing West" va fi reprezentat si la Teatrul ACT pe 29 mai, unde scriitoarei i s-a mai jucat "Numaratoare inversa" in 2000, iar spectacolul a fost invitat si la Festivalul International de la Sibiu.

EVZ: Cum exorcizati raul in "Sa epilam spre Vest"?

Saviana Stanescu: Intr-adevar, incerc sa exorcizez demoni ai trecutului prin aceasta piesa. Am vrut sa ofer o incizie mai adanca in experienta imigrantilor in SUA care, in general, sunt vazuti ca personaje stereotipe, fara o viata interioara complexa - femeia de serviciu, fata in casa etc.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.