Luni seara, la pavilionul de la Cazarma 90 din Sibiu, de la ora 20.20, in transmisiune directa pe TVR1, va avea loc cel mai important eveniment cultural care recompenseaza activitatea teatrala a anului precedent: Gala Premiilor UNITER.
In ciuda scandalurilor ivite la aceasta editie, ca de altfel in mod traditional (printre "nemultumiti" se numara regizorul Andrei Serban si actorii George Mihaita si Vlad Ivanov), juriul a ales spectacole, actori, regizori, scenografi, piese etc. care au ceva de spus pe afisele acestei stagiuni.
Cel mai bun spectacol va fi ales dintre: "Elizaveta Bam", "Iubirea Fedrei" si "Purificare", iar la categoria Cel mai bun regizor au fost nominalizati Andrei Serban, Alexandru Tocilescu si Radu Afrim. Actorii care se vor lupta pentru trofeul Uniunii conduse de Ion Caramitru sunt: Marius Stanescu, Zoltan Lovas si Andras Hathazi - la rol principal, Constantin Cojocaru, Sorin Leoveanu si Vlad Ivanov - rol secundar. Actritele nominalizate sunt: rol principal - Andreea Bibiri, Crina Muresan si Irina Wintze, rol secundar --Rodica Mandache, Andrea Tokay si Florentina Tilea.

Printre premiantii pentru intreaga activitate, actrita Valeria Seciu isi va primi laurii binemeritati dupa o cariera de zeci de ani in slujba teatrului. Premii speciale le vor mai fi oferite lui Cornel Todea (pentru teatru de copii), Razvan Mazilu (coregrafie), Lucian Giurchescu (regie) si Doina Modola (critica), in timp ce piesa castigatoare a lui 2006 este "Complexul Romania" de Mihaela Michailov.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.