Persoanele care au fost supuse transfuziilor de singe, operatiilor chirurgicale sau tratamentelor stomatologice inainte de 1992 sint sfatuite sa se testeze pentru hepatita C.

Romania ocupa primul loc in Europa ca numar total de cazuri de infectie cu virusul hepatitei C si locul 4 ca rata a mortalitatii cauzate de afectiunile hepatice, conform datelor raportate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

"Romania numara 44,5 decese la suta de mii de locuitori, in conditiile in care media europeana este de 15 decese la suta de mii de locuitori. Totodata, din cele 12 milioane de europeni infectati cu acest virus, 10% sint in Romania", a declarat Mihai Voiculescu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului.

Mergeti la control!

Specialistii recomanda romanilor care au fost supusi interventiilor chirurgicale, transfuziilor de singe sau au avut parte de tratamente stomatologice inainte de 1992 sa-si faca analizele pentru depistarea virusului hepatitei C.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.