Potrivit Legii 76 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, agentii economici care trimit angajatii la astfel de cursuri pot primi, pentru cel mult 20 la suta din numarul total de angajati, 50 la suta din suma cheltuita pentru formarea profesionala, de la agentia judeteana de ocupare profesionala.
Chiar si asa, rata de participare a romanilor la cursurile de formare profesionala este foarte scazuta comparativ cu alte state europene. Conform ultimelor statistici, Romania ocupa penultimul loc in acest clasament. Potrivit declaratiei directorului Agentiei de Ocupare Bucuresti, Dumitru Pelican, rata medie de participare la cursurile de formare profesionala in Europa este de 24,5 la suta, in timp ce in Romania nu a ajuns nici macar la cinci la suta. in acest sens, in anii 2005 si 2006, AMOFM Bucuresti nu a cheltuit banii destinati formarii profesionale, intrucat agentii economici nu sunt interesati sa investeasca in oamenii pe care ii au angajati, intrucat acestia, dupa ce se specializeaza, cauta locuri de munca mai bine platite in alta parte.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.