Filmele lui Cristian Nemescu si Cristi Mungiu merg la festival, sustin sursele EVZ.

In competitia Festivalului de la Cannes, care va avea loc intre 16 si 27 mai, vor intra doua filme romanesti, spun zvonurile din cinematografia autohtona, care preced anuntarea selectiei oficiale de astazi.

Data ca sigura, in proportie de 90a, este selectia productiilor "California Dreamin’", in regia lui Cristian Nemescu, si "Patru luni, trei saptamani si doua zile", prima poveste din "Amintiri din epoca de aur", de Cristi Mungiu, in sectiunea "Un Certain Regard".

Caranfil n-a intrat

N-a fost insa selectionat filmul cu cel mai consistent buget de dupa 1989 - 2,4 milioane de euro - "Restul e tacere", in regia lui Nae Caranfil. "Nu a fost inclus nici in competitia oficiala, nici la "Un Certain Regard", insa mai asteptam un raspuns la "Quinzaine des Realisateurs", a declarat producatorul filmului, Cristian Comeaga. In total, au fost inscrise patru lungmetraje romanesti si sapte scurtmetraje. Cel de-al patrulea lungmetraj este "Ingerul necesar", in regia lui Gheorghe Preda.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.