Declaratiile de venit trebuie depuse pana la 15 mai, in caz contrar amenda ajunge la 100 de lei

Persoanele fizice cu venituri rezultate din activitati independente vor primi la cutia postala, pana la sfarsitul acestei luni, fisa fiscala. Cei care nu le primesc trebuie sa mearga la administratia financiara si sa le ceara sau le pot lua de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Cetatenii care au realizat venituri in tari straine trebuie sa completeze formulare speciale.

Cei aproximativ 500.000 de contribuali romani care obtin venituri din activitati independente vor primi, la cutiile postale, pana pe 27 aprilie, plicurile cu declaratiile de venit pentru anul 2006. Plicurile contin doua formulare ale declaratiei speciale privind veniturile realizate, ghidul de completare, o scrisoare adresata contribuabililor si un plic preplatit, destinat trimiterii declaratiilor la autoritatile fiscale. Persoanele fizice vor trebui ca, dupa completarea celor doua formulare gasite in plicul primit, sa expedieze numai unul catre Fisc, iar celalalt sa-l pastreze drept dovada. Formularul are un mod special de impaturire care permite sa fie vazuta adresa la care trebuie expediat plicul.

Pensionarii nu primesc plicuri

Reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) spun ca nu toata lumea va primi astfel de plicuri. De exemplu, persoanele fizice cu domiciliul stabil in Romania, care au obtinut venituri numai din salarii inscrise in cartea de munca, nu vor primi niciun fel de scrisoare, obligatiile platirii impozitului revenind angajatorului, indiferent daca salariatul si-a schimbat sau nu locul de munca, in cursul anului trecut. Din aceasta categorie fac parte si veniturile realizate din pensii, dividende, dobanzi, premii si jocuri de noroc.

De asemenea, nu vor completa formulare nici cei care au castigat venituri nete determinate pe baza de norme de venit si venituri din alte surse a caror impunere este finala. in schimb, aceasta din urma categorie poate cere de la sediile administratiei fiscale de care apartin sa completeze fisele fiscale pentru donarea a 2% din impozitul final catre organizatiile neguvernamentale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.