Compania Petrom majoreaza in noaptea de marti spre miercuri pretul benzinei (cu 0,09 lei/litru) si pe cel al motorinei (cu 0,07 lei/litru).

Motivul invocat este "cresterea cotatiilor internationale".

Noile preturi vor fi aplicate produselor petroliere vandute de companie in reteaua de benzinarii Petrom si PetromV.Politica de preturi a Petrom, adoptata la inceputul anului 2005, tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere, dar si de contextul pietei interne.

Petrom detine in Romania peste 500 statii de distributie de carburanti.In 2005, din cauza ca majorase preturile combustibililor de doua ori intr-o saptamana, Petrom a fost tinta a numeroase critici.

Presedintele companiei OMV (cea care a cumparat Petrom), Wolfgang Ruttenstorfer, spunea atunci ca firma trebuie sa aplice preturile internationale.

"Daca nu, ar insemna o incalcare a principiului de concurenta loiala in interiorul Uniunii Europene", declara atunci domnul Ruttenstorfer.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.