Masterange, controlata de Tiriac Holdings, va contracta un credit de 83 milioane de euro de la mai multe banci pentru finantarea proiectului imobiliar rezidential “La stejari” din Capitala, potrivit Monitorului Oficial.

Compania va imprumuta 77 de milioane euro de la Societe Generale, BRD Groupe Societe Generale, Banca Nationala a Greciei si Banca Romaneasca, pe care ii va folosi pentru finantarea si refinantarea unei parti din costul total al proiectului rezidential, exclusiv costul terenului, TVA si comisioanele pentru vanzare. Masterangeva mai primi sase milioane euro sub forma unei facilitati de TVA.
Compania va garanta imprumutul cu o ipoteca de rangul intai pe un teren cu suprafata de 99.359 mp, situat in Bucuresti, dar si asupra blocurilor cu apartamente ce urmeaza a fi construite pe terenul respectiv. De asemenea, Masterange va oferi o garantie emisa de Tiriac Holdings Limited pentru intreg imprumutul si valabila pe toata perioada de valabilitatea a creditului. Creditul de 77 de milioane de euro va fi acordat pe o perioada de 26 de luni de la semnarea contractelor de credit, cu o dobanda platibila trimestrial, calculata ca rata EURIBOR la trei luni la care se adauga o marja de 1,5% pe an, iar facilitatea de TVA va fi acordata in lei, tot pe o perioada de 26 de luni, la o dobanda BUBOR la o luna, plus o marja de 0,75% pe an. Ansamblul rezidential "La stejari", dezvoltat de Tiriac Holdings, este amplasat in nordul Capitalei, pe strada Jandarmeriei si va fi construit pe o suprafata de aproximativ zece hectare in padurea Baneasa.

Proiectul rezidential prevede construirea a 19 blocuri de apartamente, cu o structura de parter si patru etaje, locuintele putand avea suprafete de pana la 500 mp. Finalizarea proiectului este prevazuta pentru luna septembrie a anului 2008. Grupul Tiriac Holding va mai construi, in parteneriat cu dezvoltatorul spaniol Riofisa la Brasov si Timisoara, doua proiecte imobiliare cu o valoare totala de 300 de milioane de euro, care vor include constructia unui mall si a unui imobil de apartamente si birouri in fiecare dintre cele doua orase. Proiectele imobiliare ale grupului vor atinge in 2007 un nivel de un miliard de euro.

Kota Konstruct construieste un imobil cu 30 de locuinte aproape de Piata Unirii

Kota Konstruct va investi aproximativ sase milioane de euro pentru construirea unui imobil cu 30 de apartamente in zona Unirea - Budapesta, a anuntat, luni, agentia imobiliara Perfect Casa. Kota Konstruct va dezvolta proiectul rezidential si de birouri Bucur Residence, la intersectia bulevardelor Marasesti si Dimitrie Cantemir, in Piata Bucur din zona Unirii. Cladirea va finalizata in martie 2008, potrivit reprezentantilor "Perfect Casa". Imobilul cuprinde 30 de apartamente a cate doua, trei sau patru camere, dispuse pe cinci dintre cele sase etaje ale cladirii. La parter sunt prevazute trei spatii de birouri. Suprafetele construite variaza intre 117,3 mp si 218,06 mp. Metrul patrat construit costa intre 1.089 si 1.257 euro. Apartamentele de doua camere costa in jur de 163.800 euro, iar cele de patru camere ajung si la 327.000 euro, a declarat Jeni Dragomir, presedintele agentiei "Perfect Casa".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.