Producatorii romani de automobile, Dacia si Daewoo, au primit 23% din locurile alocate pentru 2007 in programul national de reinnoire a parcului auto cu autoturisme noi aliniate standardelor europene, a anuntat Administratia Fondului de Mediu (AFM)

GM, Dacia si Renault tin capul de afis in cadrul programului 'Rabla' Comitetul Director al AFM a analizat dosarele depuse de producatori si i-a avizat vineri pe cei care indeplineau conditiile, distribuind cele 16.500 de locuri intre 58 de companii acceptate in program. Astfel, informeaza NewsIn, Dacia, Daewoo, marcile importate de Porsche Romania si Renault - Nissan au primit fiecare cate 1.907 locuri in programul de reinnoire a parcului auto, in timp ce alte marci, Opel, Chevrolet, Fiat si Ford au primit fiecare peste 1.000 de locuri in programul care va incepe saptamana viitoare si se va incheia pe 12 decembrie.

Suma alocata pentru fiecare solicitant in parte s-a stabilit prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata (conform art 4 din Ordinul 430/2007). Administratia Fondului pentru Mediu a publicat si o lista cu 142 de firme autorizate sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz prin program.

Programul se desfasoara in limita sumei de 49,5 milioane lei, dar spre deosebire de anul trecut, are trei etape, si nu doua, Astfel, prima etapa se va incheia la 31 august, a doua pe 12 noiembrie, iar a treia la 12 decembrie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.