In luna iulie, Rolling Stones va adauga la povestea de 45 de ani a trupei istorii din estul odinioara comunist al Europei, pornind de la Belgrad, 14 iulie, continuand cu Bucurestiul, 17 iulie, si Budapesta, 20, si apoi mai departe la Brno (Cehia), la Kiev si Sankt Petersburg. Concertul pe care trupa britanica il va sustine in Romania peste exact trei luni a animat cateva generatii de fani.

Adolescentii anilor ‘60-’70, pentru care un vinil cu Rolling Stones primit din strainatate insemna un adevarat eveniment, au asteptat acest concert cateva decenii. Generatia MTV, care i-a descoperit pe "titanii" Stones in clipuri sofisticate, va trai satisfactia unui show live, deschis, de obicei, cu piesa "Start Me Up", cunoscuta macar si numai din reclamele omniprezentului Windows.

Incepand de astazi, "Evenimentul zilei" va va tine zilnic la curent cu detalii despre pregatirile acestui eveniment si va spune povesti inedite din istoria trupei, unele dezvaluite de Ioan Big, in volumul "Blue, Black&White -Povestea Rolling Stones", aparut la Editura RAO.