Romanii vor fi obligati, din august, sa opteze pentru un fond privat de pensii. Totodata, din mai, ei vor putea cotiza la o pensie privata facultativa.

Salariatii care vor contribui la pensiile private obligatorii, la stat, dar si la cele private facultative vor avea un venit cat 80% din media ultimelor salarii.

Romanii vor putea alege, de luna viitoare, un fond pentru o pensie privata facultativa, iar din august, tinerii de pana in 35 de ani vor trebui sa opteze pentru un administrator de pensii private obligatorii, pentru a avea o batranete mai linistita. Sistemul de pensii de stat va functiona in continuare, dar cu resurse din ce in ce mai reduse.

Ce pensii vor avea romanii care vor da bani pentru doua fonduri diferite: unul de stat (pilonul I) si unul privat obligatoriu (pilonul II) si, optional (pilonul III), pentru un al treilea, tot privat?

Asta depinde foarte mult de alegerile pe care le vor face in lunile mai si, respectiv, august, de suma pe care o vor investi pentru viitorul lor si, nu in ultimul rand, de varsta pe care o au.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.