Sase la suta dintre imigrantii romni din Spania sint infectati cu virusul hepatitei B sau C, a spus, ieri, profesorul Mihai Voiculescu, seful Clinicii de Hepatologie Fundeni, cu ocazia congresului Asociatiei Europene pentru Studiul Ficatului, care are loc la Barcelona.
Recent, la un congres, romanii imigranti au fost declarati "exportatori de patologie", informatie pe care profesorul Voiculescu a transmis-o ministrului roman al Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Totodata, profesorul Voiculescu a mai spus ca in acelasi raport se face precizarea ca, in Germania, o treime din infectiile hepatice sint transmise de imigrantii din tarile estice. Problema transmiterii infectiilor hepatice de catre imigranti a fost semnalata si de catre Rafael Esteban, directorul Sectiei de medicina interna si directorul Unitatii de Hepatologie din cadrul Spitalului Universitar d`Hebron din Barcelona, in conferinta de presa.

Potrivit acestuia, in tari in care prevalenta este redusa, majoritatea cazurilor de infectie cu virusuri hepatice provin de la imigranti. Rafael Esteban a mai aratat ca peste doua miliarde de oameni din intreaga lume, adica unu din trei locuitori, sint infectati cu virusul hepatic B, care este de o suta de ori mai contagios decit HIV. In Europa, aproape 10 milioane de oameni traiesc cu hepatita B cronica. De asemenea, 80 la suta dintre cazurile de cancer de ficat sint cauzate de hepatita B cronica. La barbati, HBV este cea mai frecventa cauza de cancer, dupa cea provocata de fumat.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.