Masura care va fi adoptata nu va fi „foarte diferita“ fata de cea actuala, sustine Vosganian.

O decizie privind taxa de prima inmatriculare va fi luata in termenul dat de Comisia Europeana, iar masura care va fi adoptata nu va fi "foarte diferita" fata de cea actuala, a declarat ieri, la Sinaia, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

"Saptamina viitoare, marti, vom dezbate problema taxei de prima inmatriculare, dar probabil ca masura care va fi adoptata nu va fi foarte diferita fata de cea actuala", a spus Vosganian.

Comisia Europeana a transmis, in luna martie, o scrisoare de somatie autoritatilor romane, in care se arata ca legislatia romaneasca privind taxa auto nu tine seama de deprecierea reala a masinilor second-hand provenite din alte state UE, nu acorda contribuabilului dreptul de a contesta aplicarea grilei fixe si ca impozitarea discriminatorie nu poate fi justificata de considerente ecologice.

Comisia a invitat Guvernul sa isi prezinte observatiile cu privire la informatiile incluse in scrisoarea de somare in termen de doua luni de la momentul primirii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.