Satul Botiza e la poalele Tiblesului. De unde vine numele muntelui? De la "Cibele", "marea mama a tuturor zeilor" in mitologia romana. Daca Olimpul e ceva mai departe, avem pe Pamant, pe Valea Izei, intre Sighet si Borsa, unde pe vremea dacilor liberi ochii oamenilor erau la fel de albastri, Pensiunea Dorina.
Nu-ti trebuie harta sa ajungi aici. In centrul Botizei, peste podul din beton, pe langa paraul care taie satul in doua faci la stanga si ai ajuns. Poti sa-ti iei si prietenii cu tine, deoarece proprietarii au zece camere duble, cu baie proprie si nu cer cine stie ce pe o noapte.

Zece euro de persoana. Daca vrei si trei mese - si de ce n-ai vrea, ca aerul tare te freaca la mate si-ti da o foame de animal salbatic - ajungi la 70 de lei de caciula. Mananci cam tot ce-i trebuie omului sa simta ca viata e frumoasa. Gatit curat, cu mare grija. Faza observata si de francezii, nemtii, italienii si canadienii care au fost pe-aici.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.