Tot mai multi turisti amatori ai sporturilor de iarna si dornici sa se bronzeze prefera sa petreaca week-end-ul la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, unde se poate face plaja pe un strat de zapada de peste trei metri, relateaza corespondentul ROMPRES.
Meteorologii au anuntat vineri ca stratul de zapada masoara 324 de cm la Balea Lac, iar temperatura maxima poate fi de cateva grade peste zero. La Balea Lac accesul se poate face doar cu telecabina, contra sumei de 10 lei. Principala atractie la Balea este stratul record de zapada, dar si singurele constructii de gheata din Romania, Hotelul de Gheata si Biserica de Gheata, ambele inca in picioare, dar fara posibilitatea de a mai putea fi folosite. Schiorii si practicantii de snowboard care urca la Balea Lac trebuie sa apeleze la patrula permanenta Salvamont, pentru a vedea pe unde se pot da pe zapada, tinand cont de pericolul de avalanse din zona.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.