Lucrarile de constructie din Capitala scot la iveala urme din timpuri stravechi. Primii locuitori stateau in bordeie si gateau in cuptoare de lut.

Bucurestiul este construit pe morminte geto-dacice si asezari omenesti aparute inca din Neolitic. Zonele din jurul lacurilor si ale Dambovitei sunt impanzite de situri arheologice care au fost sau inca sunt studiate de cercetatori de la Muzeul Municipiului Bucuresti. Acestea sunt considerate monumente istorice si se afla pe lista de patrimoniu a Capitalei, de aceea legea prevede protejarea lor. Totusi, dupa cum spun expertii, este greu sa te opui extinderii orasului.

Canalizare spre secolul XIV

Numarul descoperirilor arheologice din Capitala creste odata cu numarul de cladiri noi. Se poate spune ca, intr-un oras in continua dezvoltare, orice lucrare de infrastructura poate duce la rezultate demne de filmele cu Indiana Jones.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.