La nivel mondial, sase din zece persoane care mai au putin pana la pensie sunt slab pregatiti pentru rigorile financiare ale pensionarii, ceea ce ne duce cu gandul la o criza globala legata de varsta a treia, se mentioneaza in raportul "Consumer Attitudes toSavings Survey 2006", citat de Aviva.

"Studiul realizat demonstreaza ca pensiile nu reprezinta doar o problema locala, ci un domeniu de interes la nivel mondial. in general, populatia din intreaga lume care mai are putin pana la pensionare pare sa inteleaga si sa accepte faptul ca termenul ‘varsta de pensionare’ nu mai este specific unei anumite vaste si devine din ce in ce mai ambiguu",a comentat Richard Harvey, director executiv al Grupului Aviva, potrivit NewsIn.

Potrivit lui Sian Davies, director executiv al Henley Centre Headlight Vision, sondajul demonsreaza nevoia consumatorilor de a redresa balanta dintre varsta la care ei spera sa se retraga din activitate si abilitatea de a acoperi total nevoiel financiare pe durata pensionarii.

"In Romania 35% din populatie a declarat ca nu stie unde sa mearga pentru a obtine o recomandare cu privire la planificarea perioadei pensionarii. Acest lucru este inacceptabil", sustine Shah Rouf, presedintele Aviva Asigurari de Viata. Deciziile financiare pot fi uneori dificile din cauza limbajului de specialitate care nu este intotdeauna accesibil. Acest lucru ii sperie pe oamenii care refuza sa afle mai mult sau sa cumpere ceva despre care nu stiu daca va raspunde cel mai bine nevoilor lor. Se intampla de multe ori ca oamenii sa isi doreasca pur si simplu sa discute despre optiunile lor financiare si sa nu cumpere nimic, mai spune Rouf.