Cei care au avut ieri drum prin centrul Capitalei s-au oprit sa-si scrie opiniile, poeziile, acatistele sau mesajele de jale si dor pe pancartele de pe Strada Cartii

Bucurestenii si-au postat ieri gandurile pe strada. si nu intr-o zona oarecare, ci in buricul targului, la Universitate, pe bulevardul Regina Elisabeta. Cu markere negre, trecatorii care s-au oprit ieri la standurile pline de carti ale anticarilor din zona si-au scris impresiile, gandurile si urarile pe niste coli albe. Proiectul cultural, organizat de catre echipa "I love Bucharest" si Asociatia "Cartea Veche", a avut ca scop incitarea bucurestenilor la lectura si interactiune.

Zeci de foi mari au fost intinse ieri, la pranz, pe trotuar, in fata Facultatii de Chimie. Oamenii au reactionat imediat, in special tinerii, care s-au aratat cei mai dispusi sa astearna opiniile, chiar si poeziile compuse de ei, pe spatiile albe. Florin Claudiu, in varsta de 24 de ani, student la Facultatea de Litere, a vrut sa-i citeasca si altii randurile compuse pe tema politicii din Romania. "Cand prostia-i la putere/ Multa lume nu mai piere/ S-au plimbat prin parlament/ Sa ne-aduca la faliment/ Cand propui vreo lege noua/ Ei te-ntreaba, nu vrei doua?/ Dupa ce iti spui discursul/ Ei iti spun «hai, plimba ursul»". Buchinistii i-au influentat pe micii scriitori, pentru ca cele mai multe mesaje au fost lasate pe tema cititului.

Pensionarele nu au uitat de Mircea Radu

Cei cativa pensionari care s-au lasat convinsi de organizatori sa scrie un mesaj nu au uitat de rudele lor, pe care le-au trecut pe hartie, ca la acatiste. "Sa fie sanatoasa si sa aiba Dumnezeu grija", nota o femeie. Au fost si bucuresteni care si-au incheiat mesajele cu textul "Iubiti-va mult", asa cum face Mircea Radu la sfarsitul emisiunii sale. Nici tinerii mai credinciosi nu au ezitat sa transmita multumiri Domnului, astfel ca printre mesaje s-au numarat si pasaje din Biblie. "Un nume bun este mai de dorit decat o bogatie mare si a fi iubit pretuieste mai mult decat argintul si aurul", a fost textul scris de Samy, student in anul I la Limbi Straine. "Am trecut un verset care pentru mine e foarte important si care cred ca ii poate ajuta si pe altii", a spus tanarul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.