Senatul a adoptat, ieri, proiectul de lege privind obligatia statului de a asigura locuinte pentru persoanele care locuiesc ntr-un imobil nationalizat, care se retrocedeaza fostilor proprietari, initiata de doi senatori UDMR, Valetin Zoltan Puscas si Pete Stefan.

Legea are aviz negativ de la Guvern si un raport suplimentar de admitere, al comisiilor de buget-finante si de administratie, desi, in urma cu cateva saptamani, aceste comisii votasera un raport de respingere.

Proiectul care a trecut de Senat este primul succes al UDMR in Parlament, dupa restructurarea guvernamentala. Initiativa legislativa a fost primita favorabil de catre toate partidele politice. Legea adoptata de senatori va fi trimisa la Camera Deputatilor, care este camera decizionala in acest caz.

Senatul a adoptat, ieri, legea prin care statul este obligat sa constituie un fond de locuinte pentru persoanele care, in urma retrocedarii imobilului in care au locuit catre fostii proprietari, nu mai pot inchiria in continuare locuinta respectiva, desi legea are aviz negativ de la Guvern. Proiectul care a trecut de Senat este primul succes al UDMR in Parlament, dupa restructurarea guvernamentala.

Senatorii au adoptat, cu 53 de voturi "pentru", doua "impotriva" si o abtinere, proiectul de lege privind obligatia statului de a asigura locuinta pentru persoanele care locuiesc intr-un imobil nationalizat care se retrocedeaza fostilor proprietari, initiata de doi senatori UDMR, Valetin Zoltan Puscas si Pete Stefan. Initiativa legislativa a avut un aviz negativ din partea Executivului si un raport suplimentar de admitere, al comisiilor de buget-finante si de administratie, desi in urma cu cateva saptamani aceste comisii votasera un raport de respingere a proiectului, transmite Mediafax. Initiativa legislativa a fost primita favorabil de catre toate partidele politice parlamentare care au exprimat necesitatea adoptarii unei legi favorabile chiriasilor care se afla in case retrocedate catre fostii proprietari.

Buget pentru locuinte

Reprezentantul PC, senatorul Gavrila Vasilescu, a criticat punctul de vedere negativ al Guvernului privind aceasta initiativa, aratand ca Executivul si-a exprimat punctul de vedere in luna noiembrie 2006 si completand ca acum avem o noua formula guvernamentala. "Avem nevoie de o reconfirmare din partea Guvernului restructurat", a spus Vasilescu. La randul sau, senatorul PRM Valentin Dinescu a aratat ca proiectul legislativ aduce in discutie "o realitate brutala". Initiatorul proiectului de lege, Pete Stefan (UDMR), a declarat ca aceasta propunere a fost promovata si in legislatura trecuta pentru a se rezolva problema chiriasilor din locuintele retrocedate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.