Uniunea Scriitorilor din Romania (USR) si-a anuntat nominalizatii la premiile pentru anul 2006, pe care le va acorda pe 26 aprilie, in Sala Oglinzilor de la sediu.

Pana la cele mai asteptate distinctii literare, criticii literari Ion Simut, Tudorel Urian si Andrei Terian, care nu au facut parte din juriu, apreciaza lista cu nominalizari drept una dintre cele mai bune din ultimii ani.

Juriul Uniunii, format din criticii literari Gabriel Dimisianu (presedinte), Daniel Cristea-Enache, Mircea A. Diaconu, Dan C. Mihailescu si Cornel Ungureanu, i-a ales pe scriitorii cei mai premiati anul trecut.

Concurentii, preferatii revistelor

Lista cu nominalizari pentru premiile USR cuprinde multe nume de autori cu carti laudate anul trecut. "Christina Domestica si Vanatorii de suflete", de Petru Cimpoesu, "Derapaj", de Ion Manolescu, "Supunerea", de Eugen Uricaru, si "Teodosie cel Mic", de Razvan Radulescu, aflate pe lista USR la categoria proza, deja si-au disputat si impartit premiile acordate de reviste ca "Romania literara" si "Cuvantul".