Bucurestenilor le este rezervat un al cincilea anotimp

Editia a doua a Festivalului Primavara Culturala Bucuresteana se va desfasura anul acesta in perioada 9 aprilie-20 mai. Concertul de deschidere va avea loc luni, pe 9 aprilie, in cea de-a doua zi de Pasti, la Ateneul Roman si in Piata Enescu, fiind organizat in cadrul evenimentului Proms of Delight. Primavara Culturala Bucuresteana mai cuprinde un Festival International de Teatru (B-Fit), un festival international de jazz (Jazzy Spring), unul de film (BFF), si EuropaFest. Iar pentru data de 9 mai, a fost pregatit un eveniment dedicat Zilei Europei, o parada care va cuprinde fanfare si muzica reprezentativa din sapte tari.

Primul eveniment de mare amploare care se va desfasura in cadrul Primaverii culturale bucurestene este, dupa cum au anuntat organizatorii in cadrul unei conferinte de presa, Festivalul International de Teatru B-Fit care se va intinde pe parcursul unei luni intregi, de pe 20 aprilie pana pe 20 mai. Cincisprezece productii, dintre care 12 invitate din afara tarii, vor fi prezente in aceasta perioada pe scenele de la teatrele National, Bulandra si Metropolis. Festivalul este structurat pe doua sectiuni, una de mari spectacole - Bulandra si National -, alta de productii independente, la Teatrul Tineretului Metropolis, care este inca in reparatii, dar va fi gata "in proportie de 80%" peste doua saptamani, potrivit consilierului municipal Romeo Pop care a prezentat si programul festivalului.

Evenimentul va debuta cu spectacolul "Viata lunga"/"Long Life" (regia Alvis Hermanis) produs de New Riga Theatre. Regizorul lituanian Oskaras Korsunovas, prezent anul trecut la Festivalul Shakespeare de la Craiova si Bucuresti, se va intoarce cu cea mai recenta premiera a sa: "Spre Damasc"/"Road to Damascus".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.