Turistii care se "trezesc" pe ultima suta de metri sa plece in strainatate pentru o scurta vacanta in preajma unor sarbatori, precum cele pascale, pot beneficia de reduceri de pana la 30% din valoarea biletului. Practica este valabila pentru agentiile de turism care nu vor sa ramana cu locuri neocupate sau care trebuie sa-si completeze numarul de turisti intr-un grup mai mare.

"Agentiile de turism au oferte last-minute pentru ca nu vor sa plece cu locuri neocupate si prefera sa le vanda mai ieftin. Reducerile sunt diferentiate in functie de destinatie, si pot fi chiar cu 25-30% mai mici", ne-a declarat Ciprian Enea, reprezentant Media Shark&PR. Acesta a adaugat ca pentru Malta, de exemplu, turistii pot cumpara, in unele cazuri, un bilet cu 299 de euro, in loc de 350.

"Pe Tunisia avem oferte 'last minute>> pentru charterul care pleaca in fiecare zi de miercuri, pana la toamna. Reducerile sunt de 15-25% pentru toti cei care aleg un sejur in aprilie", a declarat Gheorghe Stoian, director Tunisiana Travel. Un pachet complet pentru Tunisia costa, in aceasta perioada, 189 de euro. In pret sunt incluse transportul cu avionul Bucuresti-Monastir-Bucuresti, cazare in camera standard la hotel de trei stele, demipensiune, asistenta turistica. Si Jeni Costea, director Ultramarine Travel, ne-a spus, ieri, ca pentru Paste au ramas doua bilete cu destinatia Cipru, care sunt mai ieftine cu 10% fata de valoarea initiala. Tarifele ajung, in acest caz, la circa 600 de euro de persoana pentru 6 zile, cazare la hotel de 4 stele, transport cu avionul (zbor charter), masa festiva din ziua de Paste. Separat, turistul va plati 95 de euro - taxele de aeroport si asigurarea medicala.