Naistul Damian Draghici, laureat al premiului Grammy, a declarat, miercuri seara, cu ocazia unei receptii care a marcat Ziua Internationala a Romilor, ca intentioneaza sa organizeze in aceasta vara un turneu in Romania, turneu care va include un concert in Capitala.

El a adaugat ca in prezent lucreaza, in calitate de producator, la un film documentar despre etnia roma, film ce se doreste a fi o "calatorie muzicala" in tari precum Romania, Bulgaria, Grecia, Iugoslavia, Spania, India, Rusia si Franta.

Artistul, care a evoluat anul trecut in diverse concerte alaturi de James Brown, Joe Cocker, Shaggy, Cindy Lauper, Zucchero sau The Gipsy Kings, a precizat ca in ultimele cinci luni, pe care le-a petrecut in Romania, a sesizat multe schimbari pozitive in ce priveste perceptia populatiei despre romi, dar si-a exprimat convingerea ca este nevoie de timp pentru ca modificarile reale sa isi faca efectul.

Ambasadorul SUA in Romania, Nicholas Taubman, prezent la eveniment, a remarcat ca etnia roma sufera, in continuare, din cauza discrimnarii, dar a subliniat ca reprezentantii acestei comunitati, care "si-a lasat din plin amprenta asupra culturii europene, dar si americane", isi controleaza acum destinul, mai bine ca niciodata. "Aici, ca oriunde in alta parte, continua sa fie valabila zicala potrivit careia adevarata masura a democratiei este felul in care o societate ii trateaza pe cei mai vulnerabili cetateni ai sai", a subliniat el.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.