Nu are o strategie elaborata, dar vorbeste de schimbari esentiale. Secretar de stat pentru invatamintul preuniversitar in Ministerul Educatiei, Paloma Petrescu sustine ca, peste citiva ani, elevii nu vor mai da examen in clasa a VIII-a, ci in clasa a X-a, dar nu stie exact cum si cind se va face acest lucru.

"Inca nu avem elaborata o strategie coerenta in ceea ce priveste modificarile pe care noi le avem in vedere in urmatorii ani pentru evaluarea elevilor", spune Paloma Petrescu (foto). Chiar daca afirma aceste lucruri, secretarul de stat vorbeste despre ceea ce ii asteapta pe elevi peste citiva ani. "Nu este logic ca la sfirsitul clasei a VIII-a sa se dea examen, ci la finalul clasei a X-a, dar nu pentru a intra in clasa a XI-a. Va fi doar o evaluare. Unii dintre elevi nu vor mai continua studiile, ei vor primi doar certificate de calificare", declara Paloma Petrescu. Cit despre modul in care elevii vor fi admisi in clasa a XI-a, ea sustine ca nu stie cum se va face acest lucru, dar "poate pe baza unei selectii se va tine cont de notele din ceilalti ani, se vor da testari, este posibil ca elevii sa urmeze clasa a IX-a si a X-a in cadrul scolii generale".

Secretarul de stat vrea sa reorganizeze si studiile din ultimul an de liceu, dar nu este nimic sigur. "Ma gindesc sa organizam clasa a XII-a ca una de specialitate, in care sa existe doar sapte materii de studiu si nu mai mult. La fel trebuie regindit sistemul de testare nationala, in conditiile in care durata invatamintului preuniversitar este de zece ani", a mai spus Petrescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.