Un grup de membri ai Parlamentului European (PE) au cerut sa se ia masuri impotriva guvernului britanic, in contextul informatiilor privind sumele mari platite de clinici de fertilitate din Marea Britanie unor femei din Romania, in schimbul donarii de ovule, relateaza BBC. Potrivit europarlamentarilor, donatoarele de ovule au fost recompensate cu sume mergand pana la 1000 de lire sterline. Or, membrii PE vor ca executivul european sa puna capat incalcarii legislatiei europene pe care o constituie, in opinia lor, aceasta practica.

Comisia Europeana urmeaza sa dea o declaratie ca raspuns la interpelarea grupului de europarlamentari, ce acuza Marea Britanie ca a incalcat legislatia europeana permitand unor clinici britanice sa plateasca excesiv donatiile de ovule din Romania. In general, donatoarele de ovule nu primesc mai mult de 15 lire sterline, plus o suma modesta pentru "alte cheltuieli", dar, potrivit presei, au fost femei care au spus ca au primit de cel putin zece ori mai mult. O echipa a Autoritatii britanice pentru fertilizare umana si embriologie nu a reusit sa gaseasca dovezi in sensul ca donatoarele romance au fost platite mai mult decat permite legea. Europarlamentarii sunt insa convinsi ca legea a fost incalcata si vor sa afle ce masuri intentioneaza sa ia Comisia Europeana in legatura cu aceasta situatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.