Pentru Noaptea de inviere, doar babysitterele in varsta de cel putin 50 de ani si-au oferit serviciile. Cele tinere nu sunt disponibile. si-au luat liber.

Cu cine imi las copilul de Paste? Problema gasirii unei bone pentru micut a ajuns sa framante in ultimii ani pe multi parinti, in special din Bucuresti, mai ceva ca aprovizionarea pentru Sarbatoarea Pascala. Firmele de specialitate au mirosit piata si fac bani frumosi cu oferta de babysitter, chiar daca multi clienti se plang de serviciile incomplete si lipsite de profesionalism.

O bona va costa in Noaptea de inviere 150 de lei. Nu uitati de comisionul care ii revine firmei, care variaza intre 50% si 70% din salariul femeii angajate.

Conflictul dintre parinti si bone porneste de la pretentii. Mamicile sau taticii vor ca femeile angajate sa se poarte cu copilul lor ca la carte, sa faca si menaj si chiar pe educatorul. Bonele se gandesc insa, de cele mai multe ori, la bani si se limiteaza strict la supravegherea pustiului. "Multi isi imagineaza ca, daca le intru in casa si stau cu copilul, trebuie sa stiu Luceafarul pe de rost!", se plange Angelica (46 de ani), babysitter din Capitala. Ea nu mai este disponibila de Paste, asa cum nu mai sunt libere nici alte colege mai tinere.

Doar "bunicutele" mai sunt dispuse sa stea de Sarbatori cu micutii de care vor sa se debaraseze unii parinti. "Femeie la 40 de ani nu mai avem, dar la 50 nu va convine, ca doar trebuie sa fie in putere?", raspunde un operator de la o astfel de agentie din Bucuresti.

Bonele tinere nu mai sunt pe liste, pentru ca si-au luat liber din timp, ca sa nu-si petreaca Pastele cu picii altora.

"Mi-a venit o bona care s-a hranit mai bine ca fetita"

in Bucuresti, spun parintii, nu exista inca o agentie de babysitter laudabila. "Iau o gramada de bani, in jur de opt milioane de lei (vechi - n.r.) pe luna, si nu fac absolut nimic.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.