Salmonella este prezenta in 23,7% din fermele de pasari din tarile UE, adica o crescatorie din patru. Carnea de pasare infectata poate provoca oamenilor intoxicatii grave cu Salmonella, cifrele studiului aratand ca pana la 18% din esantioanele prelevate erau contaminate. Salmonella este a doua cauza a bolilor de origine alimentara in Europa, in 2005 numarul celor infectati fiind de 176 395. Infectiile cu Salmonella pot conduce la o gastroenterita moderata sau severa, care se poate dovedi fatala copiilor si batranilor.
Puii unguresti - cei mai afectati
Un alt studiu de anul trecut al aceleiasi autoritati a prezentat drept concluzie faptul ca Salmonella este prezenta si in crescatoriile de pasari pentru oua si, implicit, in ouale vandute consumatorilor
Despre autor:
Sursa: Adevarul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Sursa: retail.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 22-28 aprilie
Sursa: garbo.ro
-
Cine sunt câștigătorii premiilor RoFintech Awards 2024?
Sursa: futurebanking.ro
-
O companie importantă de logistică și transport achiziționează 100 camioane...
Sursa: wall-street.ro
-
10 Mesaje pe care ar trebui să le lipim prin toată casa ca să le vedem cât...
Sursa: kudika.ro