Numarul MIG-urilor din dotarea Fortelor Aeriene Romane e in continua scadere. si nu pentru ca s-a luat decizia ca aceste aparate sa fie retrase de la zbor, ci pentru ca un alt avion MIG 21 Lancer s-a prabusit ieri, de aceasta data langa insuratei, judetul Braila. Pilotul s-a catapultat inainte ca aeronava sa se zdrobeasca de sol. Cu un sfert de ora inainte de ora 14.00, MIG-ul 21 Lancer pilotat de lt. Raducu Moise se afla la 10 kilometri sud-vest de localitatea insuratei, din jud. Braila. Vremea era buna, iar aparatul de zbor care se intorcea la Baza Aeriana 86 Fetesti, de unde plecase in aceeasi zi intr-un zbor de antrenament, nu parea sa aiba probleme tehnice.

Pilotul avionului militar a luat insa decizia sa se catapulteze dupa ce a realizat ca brusc nu mai poate mentine MIG-ul in aer. Lt. Moise (28 de ani) nu a apucat sa anunte prin statie ca a abandonat avionul pentru a-si salva viata, dar imediat cum a ajuns teafar pe pamant si-a sunat colegii pe telefonul mobil si le-a spus ce s-a intamplat. Ghidati de militarul care le-a dat toate coordonatele locului in care se afla, acestia l-au recuperat cu ajutorul unui elicopter. Lt. Raducu Moise a fost internat la Bucuresti, la Spitalul Militar, unde va fi supus unor investigatii medicale minutioase. O comisie a MApN a declansat o ancheta pentru a stabili cauzele prabusirii avionului de lupta MIG 21 Lancer.

29 de accidente in 15 ani

In ultimii 15 ani s-au produs 29 de accidente aeriene in care au fost implicate MIG-uri de diferite tipuri. Avionul care s-a prabusit ieri langa insuratei, judetul Braila, este cel de-al optulea avion de lupta MIG 21 Lancer pe care Fortele Aeriene Romane il pierd. La sfarsitul anului 2003 in dotarea Armatei erau 101 avioane MIG 21 Lancer modernizate si alte 100 de aparate de zbor MIG 21 nemodernizate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.