Jumatate dintre cei care au luat credite de la banci nu-si platesc ratele la timp.

Astfel ca, peste un milion de romani figureaza pe lista platilor intarziate. Bancherii se tem ca anul acesta numarul datornicilor s-ar putea dubla, pentru ca a crescut numarul de imprumuturi si va continua sa creasca, pentru ca s-au relaxat conditiile de creditare.

Cu alte cuvinte, Romania risca sa devina o tara de datornici, si asta pentru ca peste 2,5 milioane de romani sunt deja inscrisi la biroul de credit, iar jumatate dintre acestia au deja restante, numarul lor fiind in crestere. In schimb, din totalul restantierilor, ponderea cea mai mare o au barbatii cu varste cuprinse intre 35 si 40 de ani, care au contractat credite de nevoi personale. Acestia reprezinta 60 la suta din totalul datornicilor.

Aflati in imposibilitate de plata, clientii bancilor sunt preluati de firme specializate care incearca sa recupereze datoriile. ucurestiul conduce in topul creditelor, dar si al datornicilor. Valoarea totala a restantelor la plata creditelor se ridica, anul trecut, la 64 de milioane de euro. Cea mai mare datorie a unei persoane catre o singura banca este de 180.000 de euro.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.