Persoanele casnice care doresc sa beneficieze si de un venit au posibilitatea sa opteze pentru munca la domiciliu. Acestea sunt angajate cu drepturi depline, la o anumita societate, doar ca atributiile, specifice meseriei pe care o au, le indeplinesc acasa. Dintr-un foc, drumul dus-intors de acasa spre firma este scutit, plus aglomeratia si traficul infernal de peste zi.

Un alt avantaj de care beneficiaza cei care lucreaza la domiciliu este legat de programul de lucru. Potrivit legislatiei in domeniu, acesta este stabilit de catre salariat. Doar ca patronul isi rezerva dreptul de a verifica activitatea acestuia, in conditiile stabilite prin contractul individual de munca. Documentul se incheie numai in forma scrisa si contine urmatoarele:

- precizarea expresa ca salariatul lucreaza la domiciliu

- programul in cadrul caruia angajatorul este in drept sa controleze activitatea salariatului si modalitatea concreta de realizare a controlului. in general, verificarea se face in timpul celor opt ore de lucru

- obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliu  salariatului, al materiilor prime si materialelor pe care acesta le utilizeaza in activitate, precum si al produselor finite pe care le realizeaza.
Salariatii cu munca la domiciliu se bucura de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca de care beneficiaza si angajatii care presteaza la sediul patronului, precum:

- dreptul la salarizare pentru munca prestata
- dreptul la repaus saptamanal
- dreptul la concediu de odihna anual, platit 
- dreptul la formare profesionala 
- dreptul la informare si consultare 
- dreptul la protectie in caz de concediere 
- dreptul de a participa la actiuni colective
- dreptul de a constitui sau de a adera la un sindicat.