Cel mai important proiect cultural desfasurat vreodata in Romania, "Sibiu, Capitala Culturala Europeana 2007", a intrat deja in cea de-a patra luna de manifestari. Sibiul se pregateste acum de lansarea perioadei primavara-vara, cea in care sunt concentrate doua mari festivaluri - jazz si teatru - si care prefigureaza evenimentele programate in toamna - Marea Adunare Ecumenica (septembrie), concertele din cadrul Festivalului Enescu, un nou festival de teatru si unul de opera. In cadrul vizitei pe care ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a facut-o la Sibiu, vinerea trecuta, cu ocazia decernarii Premiilor Patrimoniului, acesta a declarat ca pentru perioada urmatoare, 15-16-17 aprilie, se preconizeaza o mini-deschidere a sezonului de primavara-vara.
Sibiul este pe jumatate pregatit pentru a gazdui manifestarile programate sa se desfasoare in acest an. Cortul urias de aproximativ 3000 de metri, inchiriat contra sumei de 600.000 de euro de la o firma din Germania si amplasat pe platforma din fata Teatrului "Radu Stanca" "urmeaza a se finaliza in aproximativ doua saptamani, pentru a gazdui Galele Uniter", a declarat primarul Klaus Johannis, precizand ca in acelasi pavilion se vor desfasura si alte manifestari importante, precum Adunarea Ecumenica din luna septembrie si Festivalul "George Enescu".

"Este un edificiu impresionant ca volum si dotari. Sper sa se dovedeasca util pentru sibieni", a declarat Adrian Iorgulescu dupa ce a vizitat pavilionul impreuna cu primarul Sibiului si cu Sergiu Nistor, comisarul programului Sibiu, Capitala Culturala Europeana. La finalul vizitei, ministrul Iorgulescu a anuntat ca a hotarat ca programul "Sibiu, CCE 2007" sa se incheie pe 1 decembrie, odata cu Ziua Nationala a Romaniei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.