Angajatii din banci, vanzari si IT sunt pe cale sa fie detronati din „topul primelor“ de salariatii de la Arpechim Pitesti

Iepurasul este la mare concurenta cu Mos Craciun. Chiar daca e putin mai modest, urecheatul vine cu daruri multe si consistente pentru majoritatea angajatilor din tara noastra. Valoarea cadourilor depinde de bugetul patronului, dar si de generozitatea acestuia. Pastele din 2007 a consacrat o noua moda: tichete de cadouri iin loc de bani.

Primele de Paste si de Craciun au devenit o obisnuinta pentru cei mai multi dintre salariatii romani. Cazurile iin care angajatii nu primesc nimic sunt rare. In aceasta categorie se iinscriu, de obicei, firmele care au probleme financiare sau o parte din institutiile bugetare. Vor fi salariati care iin aceasta saptamana se vor duce acasa fie cu bani, fie cu cadouri sau, de ce nu, si cu portofelele pline, si cu sacosa umflata de daruri. Miei, oua, cozonaci sau, mai nou, tichete de cadouri.

Topul primelor

Daca e sa facem un top al celor mai "cadorisiti" salariati din Romania, an de an iin frunte se claseaza fara nicio problema lucratorii din banci, urmati de cei din vanzari si marketing, dar si de angajatii din IT.
Se pare iinsa ca, iin 2007, un loc fruntas iin clasament iil vor ocupa salariatii de la Arpechim Pitesti. Daca se vor adeveri zvonurile legate de primele de Paste ale muncitorilor de la aceasta societate, atunci pozitia din varful clasamentului le va apartine fara nicio iindoiala.

Potrivit unor surse din interiorul firmei, reprezentantii conducerii Arpechim au decis ca fiecare angajat sa primeasca de la Iepuras o "felicitare" iin valoare de 2.500 de lei. Suma este una mai mult decat generoasa si vine dupa o perioada destul de iincordata, iin care oamenii s-au plans ca munca nu le este rasplatita pe masura efortului depus. In plus, s-a anuntat faptul ca, iincepand cu luna martie, fiecare lucrator va fi premiat cu cate 3,5 la suta din leafa, iar fondurile de salarii vor fi majorate cu 12 la suta.

750 de lei iin tichete

Domeniul petrolului este unul iin care angajatii primesc, iin locul sumelor iin bani, tichete de cadouri care le dau posibilitatea sa cumpere marfa de cel putin 750 de lei. De obicei, se dau cate 15 astfel de bonuri, fiecare valorand 50 de lei. In categoria angajatilor premiati cu tichete sunt cei care lucreaza la Compet Ploiesti. Aceste tichete de cadouri sunt, de fapt, niste bonuri valorice similare tichetelor de masa.

Prime de 50 la suta din salariu

Revenind la topul "cadorisitilor", spuneam ca lucratorii din sistemul bancar beneficiaza de prime de Paste foarte generoase. Cele mai multe dintre unitatile financiare din tara prefera sa-si recompenseze angajatii cu daruri iin bani, care pot ajunge la valoarea a 50 la suta din veniturile salariale lunare. Pe langa sumele respective, ei mai primesc si o petrecere iin "echipa", iintr-un club "trendy".

Prime similare le sunt oferite si celor care lucreaza iin marketing sau IT. In cazul angajatilor din vanzari, darurile Iepurasului se dau iin functie de performantele realizate de fiecare salariat. Oamenii care muncesc iin sectorul IT au privilegiul de a beneficia, pe langa prime iin bani, si de cadouri care constau, de obicei, iin produse specifice Sarbatorilor Pascale.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.