Romania are a doua cea mai ridicata rata a somajului pentru persoanele sub 25 de ani dintre statele din Uniunea Europeana, de 23,6% in luna februarie, fiind depasita doar de Polonia, cu 25,5%, informeaza Eurostat.
Rata totala a somajului in Romania a fost de 7,3% in luna februarie, fata de 7,5% in luna precedenta, se mai precizeaza in raportul lunar al aceluiasi institut european de statistica, potrivit NewsIn. Potrivit Eurostat, rata somajului in zona euro a fost de 7,3% in februarie 2007, fata de 7,4% in ianuarie si de 8,2% in a doua luna a lui 2006. Pentru intreaga Uniune Europeana, rata somajului s-a situat la 7,4% in februarie, fata de 7,5% in ianuarie si in scadere fata de februarie 2006, cand aceasta a fost de 8,2%.

Cele mai scazute niveluri ale somajului s-au inregistrat, in februarie, in Danemarca (3,4%) si in Olanda (3,5%), iar cele mai ridicate au fost in Polonia (11,8%) si in Slovacia (11%), mai arata statisticile elaborate de Eurostat.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.