Filmul italian "Il Supplente" ("The Substitute") a castigat, sambata seara, Trofeul NexT, la finalul primei editii a Festivalului International de Scurt si Mediu-Metraj NexT (29-31 martie) o initiativa a societatii culturale cu acelasi nume, infiintata in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sunetistului Andrei Toncu.
Trofeul NexT este in valoare de 4000 euro (oferiti de Institutul Cultural Roman - ICR), la care se adauga patru role de pelicula si servicii de post-productie din partea Kodak Cinelabs Romania.

Selectionat la Sundance si castigatorul unui premiu la Festivalul de la Clermont-Ferrand, filmul "Il Supplente" (2006), un manifest impotriva apatiei, este regizat de Andrea Jublin, care joaca si rolul principal, al unui om de afaceri care da buzna intr-o clasa, pretinde ca este profesor si creeaza confuzie in randul elevilor adolescenti prin comportamentul lui ciudat. Premiul NexT pentru regie, in valoare de 2000 euro (oferiti de ICR) a fost castigat de Deniz Gamze Erguven pentru "A Drop of Water" (2006), o coproductie Franta-Turcia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.