Sarbatorile pascale vin aproape la pachet cu traditionala curatenie de primavara, iar gospodinele nu mai prididesc cu stersul si lustruitul. insa, asa cum cozonacul din supermarket il inlocuieste pe cel copt in bucataria proprie, pentru cateva sute de lei, tot mai multe romance lasa grija curateniei in seama profesionistilor. Tariful mediu standard este de 5-6 lei pe metrul patrat. Iar daca nu vrei ca firma sa-ti deretice prin toata casa, le poti cere doar sa-ti spele covoarele sau sa-ti lacuiasca parchetul. si daca doresti sa supraveghezi indeaprope operatiunea, poti sa inchiriezi personal specializat cu ziua.

Firmele specializate in oferirea de servicii profesionale de curatenie aproape ca nu mai fac fata cererilor in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale. Daca in anii anteriori bucurestenii erau mai deschisi fata de astfel de servicii, locuitorii din provincie renunta si ei tot mai des la traditionala matura.

Cel putin de doua ori pe an, la Craciun si la Pasti, gospodinele isi intorc casele pe dos. Activitatea necesita timp si efort, iar in situatia in care trebuie sa te apuci de astfel de treburi dupa mai bine de opt ore de lucru, nu e de mirare ca tot mai multe romance apeleaza la serviciile firmelor specializate de curatenie, mai ales ca unele firme lucreaza si pe datorie.

"Avem clienti, mai ales persoane fizice in varsta, care stiu cat de greu si de riscant este sa te urci pe scaun si ne suna chiar daca nu au toti banii. Ni-i dau atunci cand ii aduna", dupa cum ne-a marturisit Elisabeta Dumitrescu, directorul Danymond. Firma s-a extins la nivel national in regim de franciza, astfel ca solicitarile venite din teritoriu prin intermediul Internetului pot fi usor directionate catre reprezentanta cea mai apropiata de locuinta clientului. Daca in anii trecuti majoritatea cererilor se primeau telefonic, astazi domina Internetul.

Preturi standard

Tarifele variaza de la o firma la alta, insa principalele aspecte avute in vedere la stabilirea lor sunt suprafata locuintei si complexitatea serviciului. Pentru o curatenie generala, tariful mediu este de 5-6 lei pe metrul patrat. Daca luam in calcul suprafata standard, pentru o garsoniera veti scoate din buzunar cam 250 de lei, iar pentru un apartament cu doua camere, 300 de lei. in cazul unui apartament cu trei camere, tarifele se situeaza in jurul a 350 de lei, in timp ce pentru cele cu patru camere ele se cifreaza la aproximativ 500 de lei. Proprietarii de vile vor da ceva mai multi bani pe curatenia de primavara. Pentru o casa de 200 de metri patrati, tariful ajunge in jurul valorii de 800 de lei, iar pentru suprafete mai mari, trece de 1.000 de lei.

Servicii speciale

Daca nu vrei insa ca firma sa se ocupe integral de curatenia casei tale, poti solicita doar anumite servicii. Covoarele pot fi curatate cu spuma uscata incepand cu 5 lei/mp, geamurile contra unei sume de circa 3 lei/mp, iar gazonul poate fi tuns pentru aproximativ 0,5 lei/mp. Daca nici varianta aceasta nu-ti este pe plac, poti inchiria personal specializat cu 100 de lei pe zi. intretinerea tavanelor si a peretilor va fi taxata in functie de materialele din care sunt facute si de tipul de var utilizat. Curatarea unei canapele cu 3 locuri, cu tapiterie din material textil, ajunge la 75 de lei, in timp ce una capitonata in piele costa cam 1.000 de lei.

Clauze extra

Pachetul standard oferit de majoritatea firmelor din domeniu include spalarea si curatarea mecanizata a mochetelor si covoarelor. Suprafetele acoperite cu marmura, parchet, gresie sau linoleum pot fi lustruite cu solutii profesionale protectoare ori slefuite, recristalizate, lacuite, dupa caz. inainte de a va bucura de preturile mici, acordati atentie clauzelor din contract, care pot sa prevada bani in plus pentru deplasarea echipei, si verificati daca preturile afisate contin sau nu TVA.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.