Calendarul lunii aprilie bifeaza peste 70 de evenimente pe strazi si in cluburi

Jazz, expozitii, concerte de muzica electronica, video art, performance... Agenda lunii aprilie a programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana" este incarcata cu nu mai putin de 70 de evenimente. in prima parte a lunii aprilie va sosi, la Sibiu, Frank Gambale, unul dintre cei mai mari cantareti de jazz din lume, care a inclus in turneul sau international si Romania.

Aprilie se anunta o luna "cu cantec". De calitate. Cantaretul australian Frank Gambale va concerta pe 6 aprilie la Sibiu. Spectacolul celebrului artist, considerat un inovator al chitarei, va avea loc la Thalia - sala mare, incepand cu ora 19.00. Biletele vor fi puse in vanzare de luni, 2 aprilie.

Colaborare cu Chick Corea

Frank Gambale a devenit faimos in urma colaborarilor cu Chick Corea, dar si pentru modul sau revolutionar de a canta la chitara. Artistul va interpreta melodii de pe cel mai recent album al sau de jazz acustic, "Natural High", dar si alte compozitii, intr-un spectacol care face parte din programul "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007".

Concertul de la Sibiu, inclus in turneul inceput in luna martie in Olanda, continuat in Franta, Italia, Grecia, Germania, Rusia, se va incheia la sfarsitul lunii aprilie in tara sa natala. Un alt eveniment important anuntat in calendarul lunii aprilie este expozitia de fotografie "open air", prima de acest gen organizata la Sibiu. Astfel, in Piata Mare vor putea fi admirate toata luna peste 180 de fotografii color ale celor mai importante monumente istorice, locuri si oameni din orasul Sibiu, dar si din judet, insotite de texte explicative in romana, germana si engleza.

Un concert inedit este programat duminica, 1 aprilie, la Thalia - sala mare, ora 19.00. O noua abordare a muzicii vor oferi Trio Alto, adica Daniel Kientzy - saxofon alto, Cornelia Pietroiu - viola si Mihai Virtosu - pian. in Saptamana Mare, pe 5 aprilie, ora 19.00, tot la Thalia-sala mare se va tine concertul vocal simfonic "Patimile si invierea Domnului-oratoriu bizantin de Pasti".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.