Toti romanii pana in 35 de ani trebuie sa isi aleaga fondul public de pensii la care vor cotiza, pana in decembrie.

Autorizarea firmelor care vor administra fondurile de pensii se va face incepand de luna viitoare.In 2008, companiile vor administra aproape 140 de milioane de euro.

Astfel, anul viitor, aproape 2,5 milioane de romani pana in 35 de ani vor cotiza la fondurile de pensii administrate privat. Pentru acestia, contributia este obligatorie. Cei cu varsta cuprinsa intre 36 si 45 de ani pot alege daca depun bani sau nu. Romanii nu trebuie sa isi faca griji ca vor pierde banii pe care ii vor depune toata viata la aceste fonduri de pensii.

"Nu exista pericole! Avem o Comisie speciala care se ocupa doar de supravegherea acestui sistem si care va face controale lunare", a declarat Gheorghe Barbu, ministrul Muncii. In momentul in care vor iesi la pensie, cei care au cotizat atat la fondul public de pensii, cat si la cel administrat privat, vor primi mai multi bani. Pensiile administrate privat vor reduce insa veniturile bugetare cu doua miliarde de euro. Administratorii unui fond de pensii pot fi societati din Romania sau din orice stat membru al Uniunii Europene.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.