Regizorul ucrainean Andriy Zholdak a dat din nou o lovitura de maestru la Sibiu cu piesa "Othello". Montarea lui Zholdak este o adaptare scenica libera a regizorului dupa tragedia "Othello sau Maurul din Venetia", de William Shakespeare. Plina de metafore, dar si de interogatii asupra conditiei omului, "Othello" in viziunea lui Andriy Zholdak provoaca publicului emotii puternice. Criticul de teatru George Banu aprecia ca "'Othello>> reprezinta tragedia omului deasupra caruia cerul este gol. Othello coboara intr-o prapastie de suferinte, fiind simbolul ingerului cazut".

Sah la NATO

In perioada 27 martie-1 aprilie, la Sibiu, se desfasoara Festivalul International de Sah "Army-Sah". Editia din acest an a reusit participarea reprezentantilor armatelor a 26 de state membre NATO. Principalul punct de atractie il reprezinta Partida Strong dintre doi maestri internationali ai sahului, Ferenc Berkes (Ungaria) si Andrei Muraru (Romania). Echipe alcatuite din cite doi reprezentanti vor concura in cadrul Festivalului-Concurs "Army-Sah" pentru a obtine Cupa Army Chess 2007. Festivitatea de premiere va fi insotita de un spectacol artistic si de focuri de artificii.

Corpuri si voci

Sibiul este reprezentat din punct de vedere teatral si la Luxemburg, cealalta capitala culturala europeana. Doisprezece elevi de la Liceul "Onisifor Ghibu" din Sibiu participa la Festivalul de Teatru Transfrontalier "Corps et voix".