Pentru prima data, corespondenta dintre Marlene Dietrich si scriitorul Ernest Hemingway a fost facuta publica

Corespondenta personala dintre actrita Marlene Dietrich si scriitorul Ernest Hemingway, intinsa pe o perioada de 30 de ani, marcata de sentimente de prietenie si de flirt, va fi expusa pentru prima data in public de biblioteca John F. Kennedy (JFK) si de Muzeul din Boston, SUA, relateaza presa americana. Scrisorile, majoritatea batute la masina, au fost trimise de Hemingway lui Dietrich in perioada 1949 - 1959.

Documentele, in care Hemingway o numea pe Dietrich "The Kraut", iar actrita ii spunea marelui romancier "Papa", alimenteaza dezbaterile privind natura relatiei dintre cei doi. Cele 30 de scrisori, alaturi de telegrame si poezii, au fost donate bibliotecii de Maria Riva, unica fiica a lui Dietrich, cu mentiunea de a nu fi facute publice pana anul acesta.

"Scrisorile arata ca Hemingway nu a fost numai un scriitor, dar si un sot, tata si prieten", a spus directorul bibliotecii JFK, Tom Putnam. Cei doi s-au intalnit in 1934 si, in timp ce unii cred ca Hemingway si Dietrich au fost iubiti, familia actritei neaga acest lucru si spune ca scrisorile demonstreaza contrariul. "Intaresc ceea ce familia stia... ca acesti doi oameni erau foarte buni prieteni", a declarat Peter Riva, in varsta de 57 de ani, nepotul actritei, care a murit in 1992 la varsta de 90 de ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.