Preturile vacantelor in Romania vor ramane aproape neschimbate in acest an fata de nivelul din 2006, in timp ce pe anumite destinatii externe, precum Grecia, vor fi mai scumpe cu pana la 10%, potrivit tour-operatorilor romani participanti la Targul National de Turism (TNT).

"Proprietarii de hoteluri din Romania au inteles pericolul destinatiilor externe si au pastrat preturile de anul trecut. Pe de alta parte, au aparut in premiera si la agentii de turism oferte identice cu cele vandute pana acum doar prin Casa de Pensii", a declarat secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc si directorul general al Magest Travel, Dragos Raducan.

Un exemplu sunt hotelurile societatii Turism Hoteluri Resturante Marea Neagra, care solicita 450 de lei pentru o saptamana de cazare in luna august. In Mamaia, Eximtur are oferta, in varf de sezon la un hotel de cinci stele de 85 de euro/persoana/loc in camera dubla. La acelasi hotel de cinci stele, pana in la sfarsitul lunii mai, tariful este de 40 de euro. Exista insa si oferte pentru hotelurile de doua sau trei stele de pe litoralul romanesc. La doua stele in Mamaia se poate sta 7 nopti cu pensiune completa cu 800 de lei/persoana.

Ofertele tentante ale agentiilor

O vacanta in Paralia costa de la 65 de euro in luna mai la 150-280 de euro in sezonul de varf, in functie de conditiile de cazare, in timp ce un sejur cu charter in insule precum Creta, Rodos sau Corfu porneste de la 150-200 de euro, plus taxe. De asemenea, o alta destinatie, din ce in ce mai cautata de romani este Malta. "Pentru Malta plecarile sunt saptamanale incepand din 15 iunie cu tarife ce pornesc de la 188 de euro (transportul si cazarea in apartamente de doua stele).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.