Tariful de baza lunar al chiriei pentru locuintele din domeniului public sau privat al statului, pentru locuintele de serviciu, de interventie si pentru caminele salariatilor va fi actualizat cu indicele de inflatie calculat din 1999 pana in 2006, a decis, miercuri ,Guvernul.
Hotararea prevede actualizarea tarifului lunar al chiriei cu indicele de inflatie, calculat de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta 40/1999, privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatia de locuinte, pana la data de 31 decembrie 2006. Tariful nu a fost actualizat de la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta 40/1999. Tariful chiriilor este calculat in functie de suprafata, in metri patrati, a spatiului inchiriat.

Astfel, tariful actualizat pentru inchirierea locuintelor apartinand domeniului public sau privat al statului este urmatorul: pentru o suprafata locuibila, tariful de baza va fi de 0,84 lei pe metrul patrat, pentru suprafata antreului, tindei, verandei, culoarului, bucatariei, chicinetei, oficiului, debaralei, camarii sau camerei de baie - 0,34 lei. Pentru terase, pivnite, boxe, spalatorii, uscatorii - 0,19 lei, pentru garaje, piscina, sauna, sera, si crama - 1,27 lei. Potrivit actului normativ, tariful chiriilor va fi actualizat anual, pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.