Pe picior de restructurare, Guvernul Tariceanu promite incheierea electrificarii pana in 2010 si 200 de milioane de euro pentru constructia si reabilitarea de scoli si gradinite
Electrica va racorda la reteaua de energie electrica, pana la sfarsitul anului 2009, aproximativ 67.700 de gospodarii, reprezentand toate locuintele neelectrificate in prezent, program care presupune o investitie totala estimata de 479 milioane lei (aproximativ 141 milioane de euro) si la care ar urma sa contribuie si firmele distribuitoare de energie, a declarat, ieri, Mircea Toader, secretar de stat in MAI.

Programul de racordare la reteaua de alimentare cu energie electrica a localitatilor neelectrificate a fost aprobat in sedinta de ieri a Guvernului. Lucrarile vor fi finantate esalonat din investitii ale administratiei publice locale, bugetul de stat, credite bancare, fonduri ale distribuitorilor, "unde gradul de rentabilitate permite", surse europene, Fondul constituit din perceperea tarifului de retea. Intrebat daca distribuitorii de electricitate vor accepta sa participe financiar la Programul guvernamental de electrificare, secretarul de stat a afirmat ca, desi sunt private, firmele de distributie ar trebui sa fie interesate de electrificarea totala a teritoriului Romaniei. Programul aprobat de Guvern prevede practic incheierea procesului de electrificare a gospodariilor existente.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.