Bucurestenii pot beneficia de reducerea de sapte la suta la impozitul pe casa, teren si masina pana luni, 2 aprilie, conform prevederilor legale in vigoare, a declarat miercuri, directoarea Directiei Impozite si Taxe Locale Sector 1, Simona Hamza.

Directorul executiv al Directiei Impozite si Taxe Locale sector 1, Simona Hamza a declarat ca termenul pana la care contribuabilii pot beneficia de bonificatie s-a prelungit pana luni, 2 aprilie, "fiindca legea prevede ca daca ultima zi cade intr-o zi nelucratoare, termenul se prelungeste pana la prima zi lucratoare din saptamana".

Singura Directie unde nu se aplica aceasta prelungire de termen limita este Directia de taxe si Impozite a sectorului 6. In schimb, Directiile de taxe si impozite ale sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 5 nu au sambata, 31 martie, program de lucru cu publicul. Bucurestenii care locuiesc in aceste sectoare pot plati totusi impozitele sambata, prin mandat postal.

Potrivit prevederilor noului Cod fiscal, impozitul pe cladiri se plateste anual in doua rate egale, pana la datele de 31 martie respectiv 30 septembrie inclusiv. Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe anul in curs, pana la data de 31 martie, se acorda o bonificatie de pana la 10%, stabilita prin hotarare a consiliului local. La nivelul Capitalei, consiliul general al municipiului a stabilit ca reducerea la plata anticipata a impozitului pe casa, teren, masina, pentru anul 2007 este de 7%.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.