In vreme ce sefa Departamentului de educatie din cadrul PSD, Ana Birchall, nu scapa nicio ocazie sa sara la gatul ministrului Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, acesta se tine totusi pe pozitie nefiind clintit nici macar la finalul ultimei motiuni introduse de social-democrati in Senatul Romaniei. in acest timp, Hardau continua seria grozaviilor pe care le-a facut de cand este mai marele de la Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Asa ca, brambureala de la ministerul lui Hardau continua. Ieri dimineata se stia ca cele 28 de olimpiade la limbi straine si discipline reale se vor desfasura in zilele de 9 si 10 aprilie, adica in a doua si a treia zi de Pasti. Acest lucru a fost sesizat de Ana Birchall, care a scos in evidenta ca oficialii MEdC nu s-au gandit foarte mult cand au stabilit calendarul etapelor nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare.

Birchall a spus ca este anormal ca in timp ce ministrul Educatiei isi va petrece alaturi de familie Sfintele Sarbatori de Pasti, elevii sa fie nevoiti sa se deplaseze spre orasele in care se desfasoara olimpiadele. in aceste conditii, PSD a solicitat reprogramarea olimpiadelor scolare si l-a somat pe ministrul Hardau sa prezinte scuze public fata de elevi si familiile acestora, precum si fata de profesori, de ale caror interese Hardau nu tine niciodata cont.

Ministrul s-a razgandit la pranz

Daca ieri la prima ora a diminetii, ministrul Hardau, in drum spre sedinta de Guvern, spunea ca programul olimpiadelor scolare va ramane nemodificat - acesta fiind stabilit in urma cu un an impreuna cu inspectoratele scolare generale, chiar daca una din probe a fost programata in a doua, respectiv a treia zi de Pasti -, pe la orele pranzului oficialul si-a schimbat pozitia aruncand toata vina asupra secretarului de stat pentru invatamant preuniversitar, Dumitru Matei.

Aceasta situatie am constatat-o dupa ce am incercat sa-l contactam telefonic pe Hardau, care avea ambele telefoane mobile inchise. Ne-am incercat norocul la cabinetul ministrului, unde Oana Dobre si-a iesit din minti in momentul in care am intrebat care este realitatea. Aceasta, probabil obosita de toate gafele pe care le face seful sau, ne-a spus ca ea a expediat cu jumatate de ora in urma (n.r - ora 12.30) un comunicat de presa care reda pozitia exacta a ministerului in aceasta chestiune.

Asa ca, prin vocea Biroului de presa, de aceasta data, poate de teama de a nu-i mai zbura vreun porumbel pe gura, am fost informati ca ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a solicitat secretarului de stat pentru invatamant preuniversitar, Dumitru Matei, refacerea calendarului pentru faza nationala a olimpiadelor si concursurilor scolare 2006-2007. "Am propus decalarea cu cel putin o zi a calendarului.

Este inadmisibil ca elevii si profesorii performanti care participa la acesta ultima secventa a olimpiadelor scolare sa nu-si poata petrece Sarbatorile Pascale alaturi de familiile lor, fiind nevoiti din cauza unui program insuficient gandit, sa calatoreasca sau sa sustina probe de concurs".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.