S-a implinit un an de chicklit. Genul literaturii pentru femei a prins foarte bine pe piata de carte romaneasca. Deja am ajuns la capitolul „mondenitati“.

Sint frumoase, colorate, usor de asortat cu orice accesoriu, au un format prietenos, sint usor de citit, captivante, potrivite si in sala de asteptare de la coafor, si pe marginea piscinei, dar si pe treptele universitatii. Au un discurs "casual smart", povesti pe care fiecare dintre noi le-am trait sau avem toate sansele sa o facem si personaje in care te poti recunoaste.

Chicklit este pe val de un an pe piata de carte din Romania, si cea mai importanta colectie de gen este "Chic" de la Polirom, care a implinit un an si 16 titluri. Aniversarea a avut loc luni seara cu multe vedete, tam-tam, concursuri, mondenitati, degustari de vin, ciocolata si mincaruri speciale la Crem Caffe Royal.

De-a doamna si vagabondul

Chicklit opereaza cu personaje rupte parca din desene animate, construite din citeva linii de contur foarte colorate si mult sclipici, pe care le putem decupa din text si de-a care ne putem juca oricind. Pe acest tip de flexibilitate au mizat si cei de la Polirom cind au organizat un concurs la evenimentul de luni seara, cu doua echipe.

Pe de-o parte, o gasca de femei care intrau, pe rind, in pielea diverselor personaje chic si o gasca de barbati care au interactionat, in cadre situationale prestabilite, cu aceste personaje. Simona Kessler, Simona Tache, Simona Haraga si Mihaela Spineanu au facut pe tinerele glamoroase, fitoase, pretentioase si greu de cucerit, iar Andrei Gheorghe, Vlad Craioveanu, Leonard Muha si Dan Sociu s-au descurcat cum au putut pentru a le face fata.

Cei care se casatoresc

Sarcina lui Dan Sociu a fost aceea de a o convinge pe eroina romanului "Lucy Sullivan se marita", de Marian Keys, ca poetii sint barbatii ideali. Strategia poetului a fost, in schimb, lipsita de poezie. Argumentul sau a fost acela ca actuala sa iubita, Viviana Musa, era logodita cu un barbat bogat, plin de succes, serios, nefumator, care nu bea si avea, in general, toate calitatile unui barbat de casa, iar ea l-a preferat pe el. Si, pentru a fi mai convingator in ceea ce priveste seriozitatea intentiilor artistilor, in general, a declarat ca urmeaza sa se casatoreasca cu frumoasa piarista intr-o scena demna mai degraba de Sophie Kinsella.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.