Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va trebui sa aloce fonduri pentru consolidarea a 14 cladiri din centrul istoric al Sibiului, care se afla pe lista imobilelor cu risc seismic ridicat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Sibiu, Sergiu Olteanu, la fata locului a sosit deja o comisie formata din ingineri din cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii si IGSU pentru a evalua situatia. Specialistii spun ca majoritatea celor 14 cladiri considerate nesigure au fost construite inainte de anul 1800. Autoritatile au pe lista reabilitarilor si 3 biserici: Biserica Evanghelica "Sfanta Maria", construita in 1520, Parohia Romano-Catolica si Biserica Azilului.

Nici Muzeul Farmaciei, cladire din 1568, si alte 2 imobile, care inglobeaza resturi de fortificatii si un turn de aparare, nu "stau" mai bine.
Sergiu Olteanu a precizat ca aceste imobile au fost incadrate in clasa de risc seismic II.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.