Politistul, cabanierii si personalul de la statia meteo de pe platoul Bucegi - in jur de 30 de persoane - au ramas izolati in urma unei avalanse care a avut loc duminica seara, in masivul Bucegi, autoritatile locale cautand o solutie pentru deblocarea caii de acces spre platou. Prefectul judetului Dambovita, Jean Popescu, a declarat ieri ca avalansa a blocat drumul de acces catre platou, pe tronsonul Cabana Bolboci si Cheile Tatarului stratul de zapada ajungand la cinci metri. "Avem o problema cu deblocarea drumului. Acesta este in administrarea Regiei Nationale a Padurilor, numai ca regia spune ca nu are exploatari in zona, deci nu are interes sa aloce bani pentru deblocarea drumului. Acum noi negociem cu ei sa plateasca macar pretul motorinei pentru un utilaj pe care il vom lua de la Administratia Nationala a Drumurilor.

Inca negociem", a mai spus prefectul. Intre timp, cele 30 de persoane raman izolate pe munte, pana cand autoritatile vor gasi o formula pentru a curata drumul acoperit cu o zapada. "Le este greu si celor de la Regia Padurilor sa cheltuiasca sute de milioane de lei. La fel de greu ne este si noua sa lasam 30 de suflete izolate pe munte, pana cand se topesc cinci metri de zapada. Ei au provizii suficiente si sunt invatati cu muntele, dar Doamne fereste...", mai spune prefectul. Pentru a rezolva situatia, Prefectura va propune Consiliului Judetean sa preia in administrarea sa drumul respectiv.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.