Medicii din Ohio vor incerca luna viitoare sa separe treptat doua siameze romane in virsta de trei ani, unite la nivelul capului

Gemenele Anastasia si Tatiana Dogaru, de trei ani, nascute in Italia intr-o familie de romani, vor fi separate in aprilie, transmite postul de televiziune ABC 7 NEWS in pagina sa electronica. Fetitele stau de la virsta de noua luni in Dallas, aduse de Fundatia Mondiala pentru Chirurgie Craniofaciala pentru evaluari.

Crestetul Tatianei este lipit de ceafa Anastasiei. Siamezii uniti la nivelul capului sint foarte rari, astfel de cazuri aparind o data la 2,5 milioane de nasteri.

In acest caz, separarea comporta numeroase riscuri, insa medicii spun ca fetitele nu pot trai in starea actuala, care le-ar provoca numeroase probleme de sanatate pe viitor. "Fara separare, fetele nu vor supravietui", a explicat medicul Kenneth Salyer, chirurg plastic fondator al Fundatiei Mondiale pentru Chirurgie Craniofaciala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.