Fumatorii prezinta un risc mare de boli cardiace si respiratorii, de cancer de plamani, gura, gat, stomac, pancreas, colecist, cervix si rect, ca si de o forma de leucemie. insa toate acestea fi pot reduse cu ajutorul vitaminei C. Specialistii cartii Reader’s Digest ne arata in cartea "Mancarea si Sanatatea" care sunt beneficiile vitaminei C asupra fumatorilor.

Cam jumatate din fumatori mor din cauza viciului, in timp ce majoritatea sufera de simptome ca indigestia. Viata stresanta, alimentatia saturata, sarea si alcoolul, toate cresc riscul fumatorilor de a face boli severe. Chiar si cu un regim alimentar sanatos, tot ce poate face un fumator este sa reduca daunele.

S-a dovedit ca fumatorii au nevoie de o cantitate mai mare de vitamina C. Cea mai plauzibila explicatie este aceea ca vitamina este folosita de organism pentru neutralizarea substantelor nocive din fumul de tutun si a acelora eliberati in cursul detoxifierii.

Pentru ca organismul fumatorilor consuma mai multa vitamina C si intr-un ritm mai accelerat, trebuie sa manance multe fructe si legume proaspete pentru a-si asigura un aport corespunzator. Doza recomandata de vitamina C pentru fumatori e de 80mg/zi, in timp ce pentru nefumatori ea este doar de 40mg/zi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.