Directorul Teatrului de Comedie George Mihaita a acuzat Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) ca ignora piesele teatrului sau si ca acorda premii "in familie", intr-un discurs tinut sambata seara, la deschiderea Festivalului Comediei Romanesti.

Directorul Teatrului de Comedie a acuzat juriul de selectie al Galei Premiilor UNITER de incorectitudine, deoarece piese ale teatrului sau, "Marlene", in regia Catalinei Buzoianu, sau "Revizorul", regizata de Horatiu Malaele, au fost ignorate la nominalizarile editiei din acest an.

Potrivit directorului Teatrului de Comedie, juriile de preselectie "nu au autoritatea morala sa judece spectacole" si "dau premii in familie". "In juriile de preselectie a spectacolelor sunt de obicei cinci persoane: doua nume cunoscute si trei de care au auzit foarte putini, iar acestia stiu lectia de dinainte si majoritatea decide", a declarat Mihaita pentru NewsIn.

De asemenea, Mihaita l-a acuzat pe presedintele UNITER Ion Caramitru ca a acaparat doua festivaluri de teatru nationale, Gala Premiilor UNITER si Festivalul National de Teatru. "Caramitru distruge incet si voit spiritul de breasla. El nu iubeste breasla, se iubeste pe el insusi, ca in versurile pe care le recita, "norocul va petrece caci eu in lumea mea ma simt nemuritor si rece".

George Mihaita a amintit de actorul Horatiu Malaele, care s-a ridicat impotriva Uniunii Teatrale din Romania, iar acum este ignorat de Uniune. "Prima replica a lui Pino (porecla lui Ion Caramitru - n.r.) va fi "e nemultumit ca nu a fost nominalizat". Nici eu, nici Caramitru, la varsta noastra, nu mai avem nevoie de premii, premiile ni le da publicul", a conchis Mihaita.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.